Ryżowianka w zastępstwie jaglanki

Dziś na śniadanie „ryżowianka” 😏
Od wczoraj męczą mnie jelita 😢 postanowiłam nie ryzykować i dziś bardzo ostrożnie z jedzeniem.

Powiem szczerze… 😋 😋 😋 😋 😋
Pycha! Choć to nie jaglanka.

Składniki:

35g ryżu basmati
1 średnie jabłko 🍎
1 średni banan 🍌
Mleko migdałowe (na oko)
Cynamon szczypta (kto ile lubi)
Imbir szczypta (kto ile lubi)
Suszona żurawina garść
Płatki migdałów garść
1-2 łyżeczek miodu 🍯 do smaku  (lub inny zamiennik jeśli potrzeba)

Przygotowanie:

Ryż ugotowałam osobno, jabłko obrane plus banan, wszystko w kawałki i podgotowane na mleku migdałowym. Do tego imbir i cynamon. Gdy banan się rozgotował, jabłko niekoniecznie, dodałam ryż, wymieszałam. Dodałam jedną łyżeczkę miodu (gdy ryżowianka była już przestudzona)
Dorzuciłam suszoną żurawinę i płatki migdałów.

Voila!

Smacznego!!!

IMG_20160415_102318

Dodaj komentarz